Jadłospis

””

JADŁOSPIS 01-05.10.2018 r.

Dni tygodnia I śniadanie II śniadanie Zupa II danie
01.10. poniedziałek Kawa zbożowa z miodem 220 ml (5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 5 g (5), pasta z twarogu z marchewką i papryką 40 g (5), ogórek zielony 20 g
Gruszka, śliwka 80 g, jogurt naturalny 100 ml Krem dyniowy (5,6) 220 ml Kaszooto gryczane mięso-warzywne 150 g (1,6)
Kompot ze świeżych owoców 220 ml
02.10. wtorek Płatki kukurydziane na mleku modyfikowanym 220 ml
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 5 g (5), pasta z gotowanej ryby i jarzyn 40 g (3,6)
Sok pomidorowy 150 ml, biszkopciki „kocie języczki” po 3 sztuki Ogórkowa z koperkiem 220 ml (5,6) Ziemniaki z wody 100 g, pulpeciki drobiowo-wieprzowe w sosie paprykowym 50 g/80 ml, surówka z kapusty włoskiej z jabłkiem, natką pietruszki 50 g
Kompot wieloowocowy 200 ml
03.10 środa Kakao 220 ml (5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 5 g (5), wędlina 15 g (1,4), jajko na twardo (2), pomidor bez skórki 40 g z pesto pietruszkowym
marchewka, ogórek, papryka czerwona 150 g Pomidorowa z ryżem 220 ml (5,6) Makaron z twarogiem z musem jabłkowym z cynamonem i wanilią 200 g (1,5)
Kompot malinowy 200 ml
04.10. czwartek Owsianka na mleku z gruszką i żurawiną 220 ml (1,5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g(1) , masło 5 g (5),pasta z soczewicy czerwonej 40 g, ogórek zielony 40 g
Kaszka owocowa z suszonymi morelami 150 ml Zupa Kolorowa witamina – jarzynowa 220 ml (5,6) Ziemniaki z wody 100 g, kotlet włoski 50 g, surówka z marchewki i jabłka z rodzynkami 50 g
Kompot z wiśniowy 200 ml
05.10. piątek Herbatka ziołowa 200 ml Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 5 g (5), pasta jajeczna z wędliną ze szczypiorkiem(1,2,5), papryka czerwona 30 g Koktajl bananowo- brzoskwiniowy na bazie mleka 150 ml Barszcz czerwony 220 ml (5, 6) Puree ziemniaczane 100 g, pulpet rybny z jarzynami 50 g, brokuły okraszane masełkiem 50 g
Kompot truskawkowo-porzeczkowy 200 ml

JADŁOSPIS 08-12.10.2018 r.

Dni tygodnia I śniadanie II śniadanie Zupa II danie
08.10. poniedziałek Płatki jęczmienne na mleku 220 ml (1,5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 5 g (5), pasta z wędliną z warzywami 40 g (1) 40 g, sałata
Ananas 70 g, chlebek ryzowy 10 g Kapuśniak z kiszonej kapusty z kminkiem (5,6) 220 ml Makaron z sosem bolognese 150 g
Ogórek małosolny 60 g
Kompot wieloowocowy 220 ml
09.10. wtorek Kakao 200 ml
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 5 g (5) ser żółty 15 g (5), ogórek zielony 40 g
Dżem 10 g
Kasza manna z musem z gruszki 150 ml Barszcz biały 220 ml (5,6) Puree ziemniaczane 100 g, pulpeciki ze szpinakiem w 50 g/80 ml (1,2,6), marchewka okraszana 60 g (1,5)
Kompot ze świeżych owoców 200 ml
10.10 środa Płatki ryzowe na mleku z jabłkiem 220 ml (5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 5 g (5), pasta jajeczna z łososiem 40 g, pomidor bez skórki 40 g
winogron, śliwki 150 g Pejzanka 220 ml (5,6) Kasza gryczana 75 g, gulasz z szynki wieprzowej 50 g z cukinią, włoszczyzną 80 ml, buraczki 50 g
Kompot jagodowy 200 ml
11.10. czwartek Herbata owocowa 200 ml
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g(1) , masło 5 g (5),pasta z twarogu ze szczypiorkiem, rzodkiewką 40 g (5), papryka czerwona 20 g
Smoothie z brzoskwini, truskawek, banana 150 ml Krem z kalafiora-brokuł 220 ml (5,6) Kopytka 80 g sos węgierski z indyka 100 g, surówka z ogórka kiszonego 50 g
Kompot z wieloowocowy 200 ml
12.10. piątek Płatki jaglane na mleku 200 ml Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 5 g (5), jajecznica na parze (2) pomidor bez skórki 40 g, ogórek zielony 20 g, szczypiorek Koktajl bananowo- brzoskwiniowy na bazie mleka 150 ml Zupa z fasolki szparagowej 220 ml (5, 6) Ryz 75 g, ryba po grecku 50/80 g
Kompot z jabłek 200 ml

 

Alergeny : 1-gluten, 2-jaja, 3-ryby, 4-soję, 5-mleko,6-seler, 7-gorczyca , 8-sezam,9-dwutlenek siarki, 10-orzeszki ziemne i inne orzechy. (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 25.10.2011 r. i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn. 23.12.2014 r)

Przez cały dzień podczas pobytu Państwa dzieci w Naszej palcówce dzieci mają dostęp do wody niegazowanej, średniozmineralizowanej, która podawana jest np. z sokiem z cytryny, liściem mięty, ewentualnie świeżej bazylii.

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z sokiem malinowym.

Małgorzata Juszczyk