Jadłospis

””
JADŁOSPIS 02-09.11.2018r.

DNI TYGODNIA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE ZUPA II DANIE
02.11. PIĄTEK Płatki jęczmienne na mleku 220 ml (1,5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 5 g (5), pasta z ryby gotowanej z jarzynami 40 g (2,6), pomidor bez skórki 80 g z pesto bazyliowym na oliwie z pestek winogron
Marchewka, ogórek zielony, papryka czerwona, brokuły- 140 g Zupa krem z dyni i soczewicy (5,6) 220 ml Makaron z twarogiem i musem owocowym (brzoskwinia, truskawka) z wanilią  (1,5)
Kompot ze świeżych owoców  200 ml
05.11. PONIEDZIAŁEK Kakao 200 ml (5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 5 g (5), pasta z wędliny i jarzyn 40 g (1,2,4,6,7), pomidor bez skórki 40 g
Kisiel truskawkowy 150 ml z biała chmurką waniliową (5) chrupki kukurydziane 10 g Pejzanka z kapustą 220 ml (5,6) Kaszotto gryczane z mięsem drobiowym i warzywami 120 g (6), ogórek kiszony 60 g
Kompot ze świeżych owoców 200 ml
06.11 WTOREK Owsianka na mleku z żurawiną i tartą gruszką  (1,5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 5 g (5), ser żółty 15 g (5), jajko na twardo 30 g, ogórek zielony 40 g,  rzodkiewka
Winogron, śliwka- 150 g Zupa ogórkowa z ryżem  220 ml (5,6) Ziemniaki z wody 100 g, gulasz wołowy z pomidorami 40 g/80 ml, surówka z marchewki i jabłka 50 g Kompot z czarnej porzeczki 200 ml
07.11. ŚRODA Herbata z imbirem 200 ml
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g(1) , masło 5 g (5),pasta z twarogu i suszonych pomidorów ze szczypiorkiem 40 g (5) podane na liściu sałaty, marchewka do schrupania 40 g
Kasza manna z  malinami 150 ml (1,5) Kalafiorowa   220 ml (5,6) Makaron muszelki 75 g (1), udziec z indyka w sosie własnym z majerankiem 40 g/80 ml, surówka z selera z rodzynkami na bazie śmietany 50 g (5,6)
Kompot wiśniowy 200 ml
08.11. CZWARTEK Kawa zbożowa 200 ml (5) Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 5 g (5), pasta jajeczna ze szczypiorkiem 40 g (2,5) podana na liściu sałaty, papryka czerwona 40 g Smoothie z banana, gruszki i truskawek 150 ml Krupnik z kaszą jaglaną (6) Puree ziemniaczane z dynią 100 g, szynka duszona w sosie chrzanowym 40 g/80 ml (1), buraczki zasmażone 50 g (5)
Kompot wieloowocowy 200 ml
09.11 PIĄTEK Płatki kukurydziane  mleku 220 ml (5), Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g(1) , masło 5 g, parówka z szynki 50 g (1,4,7,8), ketchup (4,8). Marchewka 40 g, papryka czerwona 20 g, liść sałaty Jabłko 60 g, śliwki 2 szt., daktyle 2 szt. Pomidorowa z makaronem i bazylią 220 ml (1,5,6) Puree ziemniaczane 100 g, rybka pieczona w ziołach 50 g, kapusta kiszona 50 g
Kompot z gruszek 200 ml

Alergeny : 1-gluten, 2-jaja, 3-ryby, 4-soję, 5-mleko,6-seler, 7-gorczycę , 8-sezam, 9-dwutlenek siarki, 10-orzeszki ziemne i inne orzechy. (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 25.10.2011 r. i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn 23.12.2014 r)
Przez cały dzień podczas pobytu Państwa dzieci mają dostęp do wody niegazowanej, średniozmineralizowanej, która podawana jest np. z sokiem z cytryny, liściem mięty, ewentualnie świeżej bazylii. Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z imbirem( w sezonie jesienno-zimowym)
Żłobek NR 7 JARZĘBINKA UL. PODHALASKA 1-3   Szczecin

WYKAZ SKŁADNIKÓW:

02.11.2018. piątek:

Płatki jęczmienne na mleku – mleko krowie 3,2%, płatki jaglane
Pieczywo – etykieta
masło – mleko
pasta z ryby gotowanej z jarzynami – dorsz, woszczyzna mrożona: marchewka, seler, por, pietruszka, oliwa z oliwek
Zupa krem z dyni i soczewicy – soczewica czerwona sucha, dynia, marchewka, seler, por, pietruszka, śmietana, natka pietruszki
Makaron z twarogiem i musem owocowym (brzoskwinia, truskawka) z wanilią  – makaron z mąki pszennej typu durum, twaróg półtłusty, brzoskwinia, truskawki, jogurt, wanilia
Kompot ze świeżych owoców  – owoce świeże sezonowe typu jabłko, gruszka, śliwka, woda , cukier
05.11.2018 poniedziałek
Kakao – mleko krowie, kakao prawdziwe, cukier trzcinowy
Pieczywo – etykieta
Masło- mleko
pasta z wędliny i jarzyn – szynka, marchewka, seler, pietruszka, por, majonez
Kisiel truskawkowy 150 ml z biała chmurką waniliową – skrobia ziemniaczana, truskawki, cukier biały, śmietana, wanilia
Pejzanka z kapustą- kurczak tuszka, kapusta, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka, por, mleko, koncentrat pomidorowy, cukier, pieprz, sól ziele angielskie, liść laurowy
Kaszotto gryczane mięso-warzywne  – kasza gryczana, brokuły, kalafior, cukinia, kukurydza konserwowa, papryka czerwona, olej rzepakowy, papryka słodka czerwona, mięso z piersi kurczaka, majeranek, sól, pieprz, zioła prowansalskie,
Kompot ze świeżych owoców – owoce świeże sezonowe, woda, cukier
06.11.2018 wtorek:
Owsianka na mleku z żurawiną i tartą gruszką – płatki owsiane, mleko krowie 3,2%, żurawina, gruszka
Pieczywo , ser- etykieta
masło – mleko
Zupa ogórkowa z ryżem  – skrzydło z indyka, ryz biały, marchewka, seler, por, pietruszka, masło, mleko krowie, ogórek kiszony, koperek
gulasz wołowy z pomidorami – wołowina extra klasy I, cebula, czosnek, pomidory z puszki, majeranek, papryka słodka, gałka muszkatołowa
surówka z marchewki i jabłka- marchewka, jabłko, sok z cytryny, olej rzepakowy
Kompot z czarnej porzeczki – czarna porzeczka, woda, cukier biały
07.11.2018 środa:
Herbata z imbirem – herbata czarna, cukier trzcinowy, cytryna, korzeń imbiru
Pieczywo – etykieta
Masło- mleko
pasta z twarogu i suszonych pomidorów ze szczypiorkiem –ser twarogowy, mleko, suszone pomidory, szczypiorek
Kasza manna z  malinami – kasza manna, mleko, maliny
Kalafiorowa   – kurczak tuszka, ziemniaki, włoszczyzna, kalafior, koperek, mleko, masło, pieprz, sól, liść laurowy, ziele ang.
udziec z indyka w sosie własnym z majerankiem – mięso z udźca indyka, majeranek, sól, woszczyzna suszona, papryka słodka czerwona
surówka z selera z rodzynkami na bazie śmietany – seler, marchewka, rodzynki, śmietana
Kompot wiśniowy – wiśnie, woda, cukier biały
08.11.2018 czwartek:
Kawa zbożowa – kawa zbożowa, mleko krowie 3,2%, cukier trzcinowy
Pieczywo – etykieta
Masło- mleko
pasta jajeczna ze szczypiorkiem – jajka kurze, majonez, musztarda, szczypiorek
Smoothie z banana, gruszki i truskawek – banan, gruszka, truskawka
Krupnik z kaszą jaglaną – kasza jaglana, włoszczyzna, skrzydło z indyka, zielenina, pieprz sól, woszczyzna suszona
Puree ziemniaczane z dynią – ziemniaki, dynia,
szynka duszona w sosie chrzanowym – szynka wieprzowa, zioła prowansalskie, liść laurowy, ziele angielskie, sól
buraczki zasmażone- buraki, masełko
Kompot wieloowocowy – mieszanka owoców mrożonych kompotowych, woda, cukier
 
09.11.2018 piątek
Płatki kukurydziane  mleku – płatki kukurydziane , mleko krowie 3,2%
Pieczywo , parówka, ketchup – etykieta
Masło – mleko
Pomidorowa z makaronem i bazylią 220 ml – skrzydło z indyka, makaron, koncentrat pomidorowy,  pomidory z puszki, bazylia, cukier, włoszczyzna marchewka, seler, por, pietruszka, pietruszka liść, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Puree ziemniaczane –ziemniaki, masło
rybka pieczona w ziołach- miruna, zioła prowansalskie, sok z cytryny
kapusta kiszona- kapusta kiszona, szczypiorek, cebulka, sok z cytryny, olej rzepakowy, pieprz
Kompot z gruszek – gruszki, woda, cukier biały
Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 25.10.2011 r. i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn 23.12.2014 r nr 1169/2011
______________________________________________________
Żłobek nr 7 JARZĘBINKA UL. Podhalańska 1-3,  Szczecin
JADŁOSPIS 12-16.11.2018r.

DNI TYGODNIA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE ZUPA II DANIE
12.11. PONIEDZIAŁEK Kaszka kukurydziana  na mleku 200 ml (5). Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 5 g (5), pasta jajeczna ze szczypiorkiem 40 g (5), pomidor bez skórki 40 g z pesto z awokado Koktajl bananowo-brzoskwiniowy na bazie jogurtu naturalnego 150 ml (5) Rosół (1,6) 220 ml Puree ziemniaczane 100 g (5) potrawka z kurczaka z warzywami 100 ml (1)
Kompot ze świeżych owoców  200 ml
13.11. WTOREK Herbata owocowa z imbirem 200 ml
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 5 g (5), pasta z twarogu z marchewką i papryką 40 g (5) podana na liściu sałaty ze szczypiorkiem
Murzynek z jabłkami- ciasto własnego wypieku (1,2) mleko na gorąco 150 ml (5) Brokułowa  220 ml (5,6) Kasza kuskus 75 g  (1), kotlet woski 50 g,(1,2) buraczki z papryką czerwoną i ogórkiem kiszonym 50 g
Kompot ze świeżych owoców 200 ml
14.11 ŚRODA Płatki kukurydziane na mleku 200 ml (5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 5 g (5), ser żółty 15 g (5), jajko na twardo 30 g, ogórek zielony 40 g,  rzodkiewka
Winogron, gruszka Pomidorowa z ryżem   220 ml (5,6) Kopytka  100 g (1,2) gulasz z indyka w sosie ziołowym 40 g/80 ml
Bukiet warzyw okraszany masełkiem 50 g (5)
Kompot z czarnej porzeczki 200 ml
15.11. CZWARTEK Kawa zbożowa 200 ml (5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g(1) , masło 5 g (5),wędlina 15 g (1,4,7,8), sałata, pomidor bez skórki 40 g, dżem 10 g
Kiwi 70 g, jabłko 60 g Kapuśniak z kiszonej kapusty 200 ml (6) Kasza gryczana 75 g leczo z szynki z warzywami 120 g
Kompot wieloowocowy 200 ml
16.11. PIĄTEK Makaron na mleku (1,5) Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 5 g (5),jajecznica na parze ze szpinakiem (2), papryka czerwona 40 g, Kaszka zbożowa 150 ml (1,5) z daktylami Krem z marchewki (5,6) Ziemniaki z wody 100 g , rybka (2) zapiekana 40 g z cukinią w sosie pomidorowym 80 ml, surówka z kapusty pekińskiej 50 g
Kompot ze świeżych owoców 200 ml

Alergeny : 1-gluten, 2-jaja, 3-ryby, 4-soję, 5-mleko,6-seler, 7-gorczycę , 8-sezam,9-dwutlenek siarki, 10-orzeszki ziemne i inne orzechy. (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 25.10.2011 r. i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn 23.12.2014 r)
Przez cały dzień podczas pobytu Państwa dzieci mają dostęp do wody niegazowanej, średniozmineralizowanej, która podawana jest np. z sokiem z cytryny, liściem mięty, ewentualnie świeżej bazylii. Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z imbirem( w sezonie jesienno-zimowym)
 

WYKAZ SKŁADNIKÓW:

12.11.2018. poniedziałek

Kaszka kukurydziana na mleku 200- kaszka kukurydziana mleko krowie 3,2%
Pieczywo – etykieta
masło – mleko
Koktajl bananowo-brzoskwiniowy na bazie jogurtu naturalnego – banan, brzoskwinia, jogurt naturalny
Rosół – kurczak tuszka, makaron nitki, włoszczyzna, kapusta, pietruszka natka, pieprz, sól
Puree ziemniaczane- ziemniaki, masło
potrawka z kurczaka z warzywami – mięso z kurczaka, marchewka z groszkiem, mąka pszenna, sól, pieprz
Kompot ze świeżych owoców – owoce świeże sezonowe, woda, cukier biały
 
13.11.2018 wtorek:
Herbata owocowa z imbirem – herbata owocowa, korzeń imbiru
Pieczywo – etykieta
Masło- mleko
pasta z twarogu z marchewką i papryką – twaróg półtłusty, marchewka, papryka, mleko
Murzynek z jabłkami- ciasto własnego wypieku, mleko na gorąco – mąka pszenna tortowa, proszek do pieczenia, jajko, cukier biały, jabłka,
Brokułowa  – skrzydło z indyka, ziemniaki, brokuł, włoszczyzna marchewka, seler, [pietruszka korzeń i natka, por, mleko, masło, pieprz
kotlet woski – mięso z piersi kurczaka, łopatka wieprzowa, jajko, bułka tarta, czosnek, kapusta biała
buraczki z papryką czerwoną i ogórkiem kiszonym – buraki, papryka czerwona, ogórek kiszony, pieprz, sok z cytryny, olej rzepakowy
Kompot ze świeżych owoców – owoce świeże sezonowe
 
14.11.2018 środa:
Płatki kukurydziane na mleku – płatki kukurydziane, mleko krowie 3,2%
Pieczywo, ser- etykieta
masło – mleko
Pomidorowa z ryżem   – kurczak tuszka, ryz biały, marchewka, seler, por, pietruszka, koncentrat pomidory, pomidory z puszki, bazylia, mleko
Kopytka – ziemniaki, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, jajko
gulasz z indyka w sosie ziołowym – mięso z piersi indyka, majeranek, papryka sodka, suszona woszczyzna, sól,
Bukiet warzyw – kalafior, brokuł, marchewka, masło
Kompot z czarnej porzeczki – czarna porzeczka, woda, cukier biały
15.11.2018 czwartek:
Kawa zbożowa – kawa zbożowa, mleko krowie 3,2%, cukier trzcinowy
Pieczywo, wędlina, dżem- etykieta
masło 5- mleko
Kapuśniak z kiszonej kapusty – skrzydło z indyka, ziemniaki, marchewka, seler, por, pietruszka, kapust kiszona, cebula, kminek, liść laurowy, ziele ang,
leczo z szynki z warzywami – szynka wieprzowa, cukinia, fasolka szparagowa, kukurydza konserwowa, papryka słodka, suszone pomidory w zalewie, majeranek
Kompot wieloowocowy – mieszanka kompotowa, woda, cukier biały
16.11.2018 piątek:
Makaron na mleku- mleko krowie 3,2%, makaron z mąki pszennej durum
Pieczywo, kaszka zbożowa – etykieta
masło – mleko
Krem z marchewki- marchewka, woszczyzna, pomidory, cukier, olej rzepakowy, gałka muszkatołowa, śmietana, sól, pieprz, papryka słodka czerwona
rybka zapiekana z cukinią w sosie pomidorowym – dorsz, cukinia, sok z cytryny, pomidory z puszki, koncentrat, cukier, bazylia
Surówka z kapusty pekińskiej- kapusta pekińska, papryka czerwona, kukurydza słodka, natka pietruszki, cebula, sok z cytryny, oliwa z oliwek, zioła prowansalskie,
Kompot ze świeżych owoców – owoce świeże sezonowe, woda, cukier biały
 
Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 25.10.2011 r. i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn 23.12.2014 r nr 1169/2011
______________________________________________

Żłobek nr 7 JARZĘBINKA UL. Podhalańska 1-3,  Szczecin

JADŁOSPIS 19-23.11.2018r.

DNI TYGODNIA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE ZUPA II DANIE
19.11. PONIEDZIAŁEK Ryz z jabłkami i morelami na mleku 200 ml (5)Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 5 g (5), pasta z twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką 40 g (5) podana na liściu sałaty , marchewka pokrojona w słupki do schrupania 40 g Sok pomidorowy 150 ml, biszkopciki 3 sztuki Zupa Moc Papaja (5,6) 220 ml Makaron muszelki z sosem węgierskim na mięsie z udźca indyka 150 g (1,6)
Kompot ze świeżych owoców 220 ml
20.11. WTOREK Zacierka na mleku 200 ml (1,5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 5 g (5), pasta z wędliny i warzyw 40 g (1,4,6,7) podana na liściu sałaty
Winogrono, banan, kiwi, żurawina- sałatka owocowa 150 g Zupa z czerwonej soczewicy z papryką i pomidorami  220 ml (6) Puree ziemniaczane   100 g (5) bitki wieprzowe z szynki w sosie ziołowym 40 g/80 ml
surówka z kapusty pekińskiej 50 g
Kompot wieloowocowy 200 ml
21.11 ŚRODA Herbatka ziołowa 200 ml
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 5 g (5), ser żółty 15 g (5), jajko na twardo 30 g, ogórek zielony 60 g ze śmietaną i szczypiorkiem (5)
Jaglanka na mleku 150 g z bananem i daktylami (5) Barszcz ukraiński  220 (5,6) Łazanki z kapustą kiszoną i z   mięsem z udźca indyka 150 g (1)
Kompot z czarnej porzeczki i malin 200 ml
22.11. CZWARTEK Kakao 200 ml (5)
Pieczywa mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g(1) , masło 5 g (5), pasta jajeczna z koperkiem 40 g  podana z pomidorem bez skórki 40 g z pesto z pietruszki na oliwie z pestek winogrona
Kisiel z jabłkami 150 ml, owoc kiwi Zupa Kolorowa witamina- jarzynowa  220 ml (5,6) Kasza jęczmienna 75 g (1), pieczeń rzymska w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami i  50 g/80 ml (1,2)
Surówka z kapusty kiszonej 50 g
Kompot ze świeżych owoców 200 ml
23.11. PIĄTEK Płatki jaglane na mleku z brzoskwiniami 200 ml (5) Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 5 g (5), schab pieczony z majerankiem własnego wypieku 20 g, papryka 40 g
Dżem
Winogron 50 g, gruszka Zupa Rybka pływa  220 ml (2,6) Pierogi ruskie 3 sztuki (1,5)  surówka z marchewki i jabłek z rodzynkami 50 g, brokuły gotowane 50 g
Kompot wieloowocowy 200 ml

Alergeny : 1-gluten, 2-jaja, 3-ryby, 4-soję, 5-mleko,6-seler, 7-gorczycę , 8-sezam,9-dwutlenek siarki, 10-orzeszki ziemne i inne orzechy. (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 25.10.2011 r. i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn 23.12.2014 r)
Przez cały dzień podczas pobytu Państwa dzieci w Naszej palcówce dzieci mają dostęp do wody niegazowanej, średniozmineralizowanej, która podawana jest np. z sokiem z cytryny, liściem mięty, ewentualnie świeżej bazylii.
Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z sokiem malinowym.

WYKAZ SKŁADNIKÓW:

19.11. 2018. poniedziałek

Ryz z jabłkami i morelami na mleku – ryz biały, mleko krowie 3,2%, morele suszone
Pieczywo –etykieta
masło – mleko
pasta z twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką – ser twarogowy, mleko, szczypiorek, rzodkiewka
Zupa Moc Papaja – kurczak tuszka, ziemniaki, szpinak, włoszczyzna, masło, śmietana 18%, czosnek,
Makaron muszelki z sosem węgierskim na mięsie z piersi kurczaka – makaron, mięso z piersi indyka, papryka czerwona, ogórek kiszony, koncentrat pomidorowy, cebula, olej rzepakowy, bazylia, zioła prowansalskie
Kompot ze świeżych owoców –świeże owoce sezonowe, woda, cukier biały
20.11.2018 wtorek:
Zacierka na mleku –mąka pszenna, jajko, mleko krowie 3,2%
Pieczywo –etykieta
Masło- mleko
pasta z wędliny i warzyw – szynka, brokuł, koperek, majonez, włoszczyzna mrożona krojona
Zupa z czerwonej soczewicy z papryką i pomidorami -soczewica czerwona, pomidory z puszki, papryka czerwona, cebula, czosnek, marchewka, sól, olej rzepakowy, oregano, bazylia
Puree ziemniaczane   -ziemniaki, masło
bitki wieprzowe z szynki w sosie ziołowym – szynka wieprzowa, papryka słodka, suszona włoszczyzna, majeranek, oregano, natka pietruszki
surówka z kapusty pekińskiej –kapusta pekińska papryka czerwona, kukurydza konserwowa, ziołowa prowansalskie, natka pietruszki, olej rzepakowy, sok z  cytryny
Kompot wieloowocowy – mieszanka owoców kompotowych, woda, cukier biały
21.11.2018 środa:
Herbatka ziołowa, pieczywo , ser- etykieta
Maso- mleko
Jaglanka na mleku – kasza jaglana, mleko krowie, banan, daktyle
Barszcz ukraiński  – ziemniaki, burak, fasola biała, kapusta biała, włoszczyzna, śmietana 18%, kurczak tuszka, majeranek,
Łazanki z kapustą kiszoną z mięsem z udźca indyka –makaron łazanki, kapusta kiszona, cebula, olej rzepakowy, mięso z udźca z indyka, zioła prowansalskie, sól, pieprz
Kompot z czarnej porzeczki i malin – czarna porzeczka, maliny, woda, cukier biały
22.11.2018 czwartek:
Kakao – kakao prawdziwe, mleko krowie 3,2%, cukier trzcinowy
Pieczywa –etykieta
Masło- mleko
Pasta jajeczna- jajko, koperek, majonez, musztarda
Kisiel z jabłkami 150 ml- truskawki, skrobia ziemniaczana, cukier biały, jabłka
Zupa Kolorowa witamina- jarzynowa  – skrzydło z indyka, ziemniaki, włoszczyzna, brokuły,, kalafior, fasola szparagowa, masło, śmietana 18%, sól, pieprz, liść laurowy, ziele ang.
pieczeń rzymska w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami- mięso z piersi kurczaka, łopatka wieprzowa, jajko, bułka, pomidory suszone, koncentrat pomidory, bazylia, cukier, sól, pieprz
Surówka z kapusty kiszonej – kapusta kiszona, cebula, natka pietruszki, sok z cytryny, olej rzepakowy, pieprz
Kompot ze świeżych owoców –owoce świeże sezonowe, woda, cukier biały
 
23.11.2018 piątek
Płatki jaglane na mleku z brzoskwiniami – płatki jaglane, mleko krowie 3,2%, brzoskwinie
Pieczywo, dżem- etykieta
Masło- mleko
schab pieczony z majerankiem własnego wypieku – schab, majeranek, papryka słodka
Zupa Rybka pływa  – ziemniaki, włoszczyzna mrożona, koncentrat pomidory, miruna, masło, cukier, pomidory z puszki, sól, pieprz
Pierogi ruskie 3 sztuki – mąka, jajko, olej rzepakowy, cebula, ziemniaki, ser twarogowy
surówka z marchewki i jabłek z rodzynkami – marchewka, jabłko, rodzynki, olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy – mieszanka owoców kompotowych, woda, cukier
Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 25.10.2011 r. i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn 23.12.2014 r nr 1169/2011
_______________________________________________
Żłobek JARZĘBINKA ul. Podhalańska 1-3,Szczecin
JADŁOSPIS 26-30.11.2018R.

DNI TYGODNIA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE ZUPA II DANIE
26.11. PONIEDZIAŁEK Płatki ryzowe na mleku 200 ml (5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1),masło 5 g (5)pasta z twarogu ze szczypiorkiem 40 g (5),pomidor bez skórki 40 g
Kisiel z jabłkiem 150 g, chrupki kukurydziane 10 g Krem Shreka z grzankami razowymi i śmietaną 220 ml (1,5,6) Makaron bolognesse z pomidorami suszonymi i bazylią 150 g (1,2)
Kompot wieloowocowy z imbirem 220 ml
27.11. WTOREK Kasza manna na mleku z malinami 220 ml (1,5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 5 g (5), pasta jajeczna ze szczypiorkiem 40 g (2), papryka czerwona 20 g, ogórek zielony 20 g
Ciasto jogurtowe z owocami sezonowymi- własny wypiek (1,2,5) Krupnik z kaszą jaglaną  (5,6) Ziemniaki z wody 100 g, gulasz wołowa z pomidorami 40 g/80 g , surówka z kiszonej kapusty 50 g
Kompot truskawkowy
200 ml
28.11 ŚRODA Płatki jęczmienne na mleku 200 ml (1,5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 5 g (5), ser żółty 15 g (5), sałata, ogórek kiszony 40 g,
Dżem
Kaszka zbożowa 150 ml , daktyle suszone Krem z dyni z pomidorami 220 ml (5,6) Puree ziemniaczane 100 g, pieczeń rzymska drobiowo-wieprzowa w sosie pomidorowym 40 g/80 ml (1,2), fasolka szparagowa z masełkiem 50 g (5),
Kompot z czarnej porzeczki 200 ml
29.11. CZWARTEK Owsianka na mleku  220 ml(5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g(1), masło 5 g (5) parówka z wody, ketchup, papryka czerwona 20 g, ogórek zielony 40 g
Kiwi, jabłko Zupa Kartoflowa z koperkiem 200 ml  (,6) Kasza gryczana na sypko 75 g, kotlet z soczewicy 40 g (1,2) w sosie jarzynowym 80 ml (6) surówka z ogórka kiszonego, marchewki 50 g
Kompot wieloowocowy 200 ml
30.11. PIĄTEK Kakao 200 ml (5)
Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 5 g (5), pasta z wędliny i jajek 40 g (1,2,7,4) podana na liściu sałaty, pomidor bez skórki 40 g
Budyń z wanilią 150 ml (5) z jagodami Zupa jarzynowa z kalarepą  220 ml (5,6) Ziemniaki puree 100 g dorsz po grecki 40 g/80 g (2,6),
Kompot wiśniowo-gruszkowy 200 ml

Alergeny : 1-gluten, 2-jaja, 3-ryby, 4-soję, 5-mleko,6-seler, 7-gorczycę , 8-sezam,9-dwutlenek siarki, 10-orzeszki ziemne i inne orzechy. (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 25.10.2011 r. i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn 23.12.2014 r)
Dzieci mają dostęp do wody niegazowanej, średniozmineralizowanej, która podawana jest np. z sokiem z cytryny, liściem mięty, ewentualnie świeżej bazylii.
Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z sokiem malinowym.