Jadłospis

””

Jadłospis 10-14.09.2018 r.

DNI TYGODNIA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE ZUPA II DANIE
10.09. PONIEDZIAŁEK Kakao z miodem 200 ml, Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 3 g (5), pasta z jajek i warzyw 40 g, pomidor bez skórki Śliwki 2 sztuki + 60 g banana Barszcz biały (5,6) 220 ml Kaszotto gryczane z piersią kurczaka i warzywami 200 g, ogórek kiszony 60 g, kompot wieloowocowy 220 ml
11.09. WTOREK Herbata rumiankowa 200 ml, Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 3 g (5), pasta z twarogu z marchewką i papryką 40 g, sałata Kasza manna z musem gruszkowym 150 ml Ogórkowa z ryżem 220 ml (6) Puree ziemniaczane 100 g, schab gotowany w jarzynach 50 g (6),buraczki 60 g, kompot z czarnej porzeczki 200 ml
12.09 ŚRODA Płatki jaglane na mleku 220 ml (1,5), Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 3 g (5), szynka drobiowa 30 g (1,4,7), ogórek zielony 40 g Papryka, rzodkiewka, sałata, oliwa z pestek winogron doprawione ziołami 70 g Zupa Krem marchewkowy z grzankami 220 ml (5,6) Makaron z twarogiem, musem jabłkowym z cynamonem 200 g, lemoniada cytrynowa 200 ml
13.09. CZWARTEK Herbata owocowa 200 ml, Pieczywa mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g(1), masło 5 g (5),parówka z wody (1,4), pomidory bez skórki z pesto pietruszkowym 60 g Kisiel owocowy 100 g, chrupki kukurydziane 10 g Pejzanka 220 ml (5,6) Ziemniaki z wody 120 g + jeżyki drobiowe z marchewką w sosie pietruszkowym 50 g/80 ml, brokuły z wody okraszane masełkiem 80 g, kompot truskawkowo-porzeczkowy 200 ml
14.09. PIĄTEK Owsianka na mleku z żurawiną 220 ml (1,5), pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką 40 g, ogórek zielony 40 g Jabłko 60 g, 2 śliwki Barszcz czerwony 220 ml (6) Ryz z włoszczyzną 75 g, pulpet z dorsza 50 g, surówka z kiszonej kapusty 60 g, kompot wieloowocowy 200 ml

 

JADŁOSPIS 17-21.09.2018 r.

DNI TYGODNIA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE ZUPA II DANIE
17.09. PONIEDZIAŁEK Płatki ryzowe na mleku 220 ml (5)Pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 3 g (5), szynka drobiowa 30 g (1,4,7), sałata, pomidor bez skórki 40 g Jabłko Brokułowa (5,6) 220 ml Makaron z sosem węgierskim 200 g (1,6), kompot wieloowocowy 220 ml
18.09. WTOREK Kawa zbożowa 200 ml (5), pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 3 g (5), pasta z czerwonej soczewicy 40 g, ogórek zielony 40 g Gruszka Pomidorowa z ryżem 220 (5,6) Puree ziemniaczane 100 g,kotlet drobiowy 50 g, surówka z marchewki i jabłka 50 g, kompot truskawkowy 200 ml
19.09 ŚRODA Herbatka ziołowa 200 ml, pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe)75 g (1), masło 3 g (5), pasta jajeczna z serem i koperkiem 40 g (2,5), papryka czerwona 20 g, sałata Śliwki 4 sztuki Zupa Kolorowa witamina- jarzynowa 220 ml (5,6) Kasza kuskus 75 g, gulasz drobiowy 50 g/80 ml, surówka z ogórka kiszonego 60 g, kompot z czarnej porzeczki 200 ml
20.09. CZWARTEK Płatki kukurydziane na mleku 220 ml (1,5), pieczywa mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g(1), masło 3 g (5),ser żółty 25 g (5), pomidor bez skórki 40 g, Ogórek zielony, marchewka do schrupania – 80 g Pejzanka 220 ml (5,6) Ziemniaki z wody z koperkiem 120 g, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami i 50 g/80 ml (1,2), sałata zielona z jogurtem naturalnym i ze szczypiorkiem 50 g, kompot ze świeżych owoców 200 ml
21.09. PIĄTEK Herbatka ziołowa 200 ml, pieczywo mieszane (pszenne, żytnio-razowe) 75 g (1), masło 5 g (5), jajecznica na parze ze szczypiorkiem (2), ogórek zielony 40 g, rzodkiewka Smoothie z gruszki, mango i truskawek 150 ml Kapuśniak z białej kapusty 220 ml (6) Makaron z łososiem i szpinakiem, 200 g (1,2,6), kompot wieloowocowy 200 ml

Przez cały dzień podczas pobytu Państwa dzieci w Naszej palcówce dzieci mają dostęp do wody niegazowanej, średniozmineralizowanej, która podawana jest z sokiem z cytryny, liściem mięty, ewentualnie świeżej bazylii.Alergeny : 1-gluten, 2-jaja, 3-ryby, 4-soję, 5-mleko,6-seler, 7-gorczycę, 8-sezam,9-dwutlenek siarki, 10-orzeszki ziemne i inne orzechy. (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 25.10.2011 r. i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn 23.12.2014 r.)

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z sokiem malinowym.

Małgorzata Juszczyk